top of page

Είμαι η Lavinia Schulz

Γεννιέμαι 23/6/1896 στο Lübben της Γερμανίας. Με τη στήριξη των γονιών μου πάω Βερολίνο για σπουδές στο σχέδιο. Τα παρατάω. Γράφομαι στη καλλιτεχνική σχολή ‘Kunstschule der Sturm’. Ο δάσκαλος μου, Lothar Schreyer με καθορίζει. Πρωταγωνιστώ σε παράσταση του, τη ‘Sancta Susanna’, γίνεται σάλος. Πάω μαζί του Αμβούργο μόνιμα. Πρωταγωνιστώ πάλι στη νέα καλλιτεχνική σκηνή του, “Kampfbuhne”. Πρόβα, ένας νέος τύπος. Walter Holdt. Χαρισματικός Χορευτής. Νομίζω τον ερωτεύτηκα. Φεύγουμε μαζί απ’ τη “Kampfbuhne”. Ιδρύουμε μια δική μας ομάδα. Σχεδιάζω ολόσωμες μάσκες και κάνουμε παραστάσεις χορού, με το Walter φυσικά. Παντρευόμαστε. Ζούμε σε ένα υπόγειο… δύσκολες συνθήκες.. πείνα, κρύο. Κοιμόμαστε πάνω σε αιώρες. Ξεκινάμε συνεργασία με τον πιανίστα και συνθέτη Hans Heinz Stuckenschmidt. Συγκατοικούμε. Κάτι σημαντικό για την τέχνη μας, κάνουμε την πρώτη μας σόλο εμφάνιση στο Μουσείο Τέχνης και Εμπορίου. Αξεπέραστο συναίσθημα, έρχεται στον κόσμο ο γιος μου, ο Hans. Πρωί 18/6/1924, ο Hans κοιμάται στην κούνια του, o Walter κοιμάται στην αιώρα πάλι, παίρνω το πιστόλι και τον πυροβολώ. Φωνάζω στους γείτονες ότι τον σκότωσα. Αυτοκτονώ με μια σφαίρα. Lavinia Schulz

1925: Το Μουσείο Τέχνης και Εμπορίου του Αμβούργου παρουσιάζει μια έκθεση προς τιμή τους. Στη συνέχεια, το υλικό που είχε συγκεντρωθεί (σημειώσεις, σχέδια, φωτογραφίες, ολόσωμες μάσκες) αποθηκεύεται στην σοφίτα του μουσείου. Ξεχνιούνται εκεί για δεκαετίες καταφέρνοντας έτσι να γλιτώσουν από τις επιθέσεις των ναζί κατά της εκφυλισμένης τέχνης.

1986: Ξαναανακαλύπτεται το καλλιτεχνικό έργο του ζευγαριού. Οι ολόσωμες μάσκες, εκτότε, εκτίθενται στο Μουσείο Τέχνης και Εμπορίου.

bottom of page